Malzemeler:
Keki İçin:
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu



Şerbeti İçin:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı neskafe
  • Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • İnmeye yakın 50gr tereyağı
  • Piştikten sonra 1 poşet toz kremşanti

Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Kekimiz pişerken kremşanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3–4 dak havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2–3 saat bekletin.Servisten önce üzerini isterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.