31 Ocak 2011 Pazartesi

Elvin Tekstil'den nanoteknolojik perde

      Elvin Tekstil, 21. yüzyılın teknolojisi olarak kabul edilen nanoteknolojiyi dünyada ilk defa perdeye uygulayıp, kendi kendini temizleyen, mikrop barındırmayan, koku gideren perde üretti.
    
     Elvin Tekstil ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin 2 yıldır sürdürmekte olduğu çalışmaları sonuç verdi. Elvin Tekstil, bu ortak çalışma sonucunda dünyada ilk defa nanoteknolojiyi perdeye uygulayarak, üzerindeki çay, yağ, şarap gibi organik lekeleri zaman içinde yok eden perdeyi, Green Guard’ı üretmeye başladı.
    
     Nanoteknoloji kullanılarak üretilen Green Guard, normal teknoloji ile üretilen perdelerden farklı olarak, üretimi sonucunda atığı olmadığı, su ve enerji tasarrufuna destek verdiği için çevre dostu.
    
     Elvin Tekstil tarafından nanoteknoloji kullanılarak üretilen perdeler, UV ışınlarını engelleme, mikrop barındırmama, kendi kendini temizleme, asılı olduğu mekânı kötü kokulardan arındırma gibi birçok avantajı tüketiciye bir arada sunuyor.
    
     Gren Guard’ın üretiminde kullanılan temel hammaddelerin tamamı Türkiye’den sağlandığı için, Türkiye’nin kendi kendini temizleyen ilk perdesi Green Guard’ın fiyatı diğer Elvin perdelerine yakın olacak.
    
     Tekstil sektöründe, nanoteknoloji kullanımında öncü olan ve bu teknoloji ile üretilen perdeyi ilk kez Türk ve dünya tüketicisiyle buluşturmanın heyecanını yaşayan Elvin Tekstil, gelecekte de en yüksek kalitede üreteceği ürünleriyle pazarda lider olmayı hedefliyor.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler