16 Şubat 2011 Çarşamba

"İmplantlı protez ısırma kuvvetini artırıyor"


"İmplantlı protez ısırma kuvvetini artırıyor"
diş kayıplarında hareketli protez yerine implant destekli protez kullanılmasının hastanın ısırma kuvvetini artırdığını bildirdi.
  
Diş çekimi ya da kayıpları sonrasında hareketli protez uygulanan hastalarda ısırma kuvvetinin 200'den 50'ye düştüğünü anlatan Özzeybek, bu kuvvetin 15 yıl sonra ise 6'ya indiğini söyledi.
İmplant destekli protez yapılan hastada ise ısırma kuvvetinin 2 ay sonra ilk baştaki duruma göre yüzde 85 arttığını vurgulayan Özzeybek, bu kuvvette 3 yıl sonunda ise yüzde 300 artış meydana geldiğini belirtti.
"Sağlıklı çiğneme için implant çok gerekli bir tedavi yöntemi. Hareketli protez hastaların ısırma kuvvetini düşürmesine rağmen implantlı protez artırır" diye konuştu.
Ömür 5 yıldan az dişler
İmplantın diş hekimliğine girmesiyle diş eti hastalıklarının tedavisinde yaklaşım farklılıkları olduğunu kaydeden Özzeybek, ilerlemiş diş eti hastalıklarında artık şüpheli dişlerin daha fazla çekilmesi yoluna gidildiğini söyledi.
Böylece dişsiz bölgedeki kemik miktarının azalmadığını ve bu bölgelere implantların rahatlıkla yerleştirilebildiğini vurgulayan Özzeybek, şöyle konuştu:
"Bir diş hekimi, doğal dişlerin sağlığını çoğunlukla kullanılan perodontal indekslere göre değerlendirmelidir. Bu konuda önemli araştırmalar yapan Prof. Dr. Carl Misch'e göre, bir dişin ömrü 10 yıldan fazlaysa korunmalı, ömrü 5 yıldan az olan dişler korunmamalı, çekilerek bölgeye kemik tozu koyulmalı ve hemen implant yerleştirilmelidir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler