31 Ocak 2011 Pazartesi

Doğru dekorasyonla strese son

      Yoğun stres, ekonomik krizin etkileri, işlerin istenildiği gibi gitmemesi, sürekli değişen döviz kurları, dalgalı borsa derken iş dünyasında sinirler iyice gerildi. İş yerinizde rahat ederek, kontrolü elinizde bulundurmanızın biraz da ofisinizin dekorasyonuna bağlı olduğunu biliyor muydunuz?
    
     Arta Design Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Neşe Dörter, ofisinizi doğru dekore etmek için neler yapabileceğinizi anlattı. Ne dersiniz, stresi biraz olsun azaltarak işlerinize iyice konsantre olabilmek için denemeye değmez mi?
    
     1. Ofisinizde modern çizgileri tercih ediyorsanız dikkat etmeniz gereken nokta abartılı tasarımlardan kaçınmak olmalıdır. Abartılı tasarımlar kişiliğiniz hakkında ipuçları vermenize, yanlış seçimler ile yanlış anlaşılmanıza ya da gözünüzün bilgisayar ekranından kaymasına sebep olur. Ofisinizde yapılan toplantılarda gündemden çok tasarımlarınız dikkati toplayabilir.
    
     2. Bir ofis dekorasyonunda belki de en önemli konu oturacağınız masanın konumudur. Ofis dekore edilmeye başlandığında ilk önce masanızın yeri ayarlanmalıdır. Masanızın mümkünse soldan ışık alması en idealidir. Aksi takdirde kalemizin gölgesi yazı yazdığınız kağıda düşerek sizi rahatsız eder.
    
     3. Ofisinize yerleştireceğiniz kanepeler çok rahat olmamalıdır. Gelen konukların fazla rahatlayarak, içlerinde koltuktan kalkmama arzusu uyanmasına, dolayısıyla görüşmelerinizin gereğinden fazla uzun sürmesine, konunun odak noktasının saparak verimsiz görüşmeler yapmanıza sebep olabileceği gibi sizin motivasyonunuzu da bozabilir. Ofiste kimse yokken de kanepenize gözünüz takılarak, sürekli rahatlama ve tatil yapma isteğinizin oluşmasına yol açabilir.
    
     4. Özellikle brooker’lar ya da ani iniş çıkışları çok sık tekrarlanan, yüksek stres gerektiren mesleklere sahip olanlar ofislerinde herhangi bir kazaya yol açmamak için cam masa vb. cam eşyalar kullanmamalılar. Bu kişilerin ofislerinde ortada mümkün olduğunca az eşya ve aksesuar olmalıdır.
    
     5. Ofisinizde çok fazla eşya olmamalı. Kalabalık görüntü dikkatinizin sürekli olarak dağılmasına yol açar. Sizin sürekli taze ve canlı kalmanıza engel olur.
    
     6. Ofisinizde çok fazla ayna olmamalı. Karşılıklı aynalar ofisinizi büyük gösterir ancak eşyaları da yansıtacağından kalabalık bir görüntü yaratır ve ruhuzu sıkar.
    
     7. Odanıza yerleştiğiniz tabloların yeri ve desenleri doğru seçilmelidir. Odanıza görsel kalite katacağına inandığınız tablolar sizin görüş açınızın dışında olmalıdır. Masanızın arkasında yer alan bir tablo ile istediğinizi yakalarken, karşınızda asılı bir tablo hayallere dalmanıza sebep olabilir.
    
     8. Ofisinizde dikkat dağıtıcı ve saldırgan bir tutum yaratabilen kırmızı renk ile uykunuzu getirebilecek turuncu renkler kullanmamalısınız.
    
     9. Ofislerde özellikle sakin renkler, pastel ve soğuk renkler; açık gri, açık sarı. vb renkler kullanılmalıdır. Ofisinizde sarı objeler bilinç açar, muhasebe, bankacılık ya da ekonomi ile uğraşan kişilerin okudukları dosyaların ya da ekranlarının köşesinde sarı bir obje bulundurmaları sayıları daha rahat akıllarında tutmalarını sağlar.
    
     10. Bir ofisin aydınlatması çok mühimdir. Zaten tüm gün ekrana bakmaktan, dosya incelemekten yorulan gözlerinizi bir de aydınlatma yıpratmamalıdır. Aydınlatmada mutlaka gözü yormayacak gün ışığı ampülleri kullanılmalıdır.
    
     11. Aydınlatmada dikkat edilecek bir başka nokta da ışığınızın bilgisayar ekran ışığının önüne geçmemesi ve gözün yorulmamasının sağlanmasıdır.
    
     12. Olması gerekenden daha loş bir aydınlatma da aynı etkilere sebep olur. Özellikle öğleden sonra uykunuzun gelmesine sebep olur.
    
     13. Aydınlatma ve masanız kadar bütün gün vaktinizi geçirdiğiniz oturduğunuz koltuğunuz da önemlidir. Koltuğunuz sizi rahat ettirmeli ancak rehavete kapılmamanız için çok da rahat olmamalıdır. Ancak sağlığınız için belinizi çok iyi kavramalı ve uygun yükseklikte olmalıdır. Oturduğunuzda dirsekleriniz masa hizasına denk gelmelidir.
    
     14. Ofislerde işinizden bunaldığınızda rahatlamak için bilardo masası ya da dart bulundurabilirsiniz. Bu oyunları oynamak agresif duygularınızı atmanıza yardımcı olur.
    
     15. Son olarak ofisinizde kalabalık yaratarak sizi strese sokabilecek yoğun obje kullanımından vazgeçmelisiniz.
     
Kaynak: Sabah Emlak

Huzurlu, pratik, kullanışlı mekanlar.

Modern Country etkisi
      Şehirlerin karmaşasından ve yorucu koşullarından sıkılan insanlar ev dekorasyonunda doğaya uyumlu, basit ve sade yaşamı tercih etmeye başladı. Geleneksel country tarzının gözü yoran unsurlarına karşılık ,basit ve sofistike çizgilerin karışımından oluşan modern country tarz klasik country dekorasyonun yerini aldı.
    
     Huzurlu, pratik, kullanışlı mekanlar. Hasırlar, sepetler, kumaş giydirilmiş sandalyeler, beyaz, sarı tonları, mavi, krem yeşil, gül kurusu, kahverengi tonları, eskitme mobilyalar, ekose, çizgili duvar kağıtları, patchwork, beyaz işli dantelli, yatak örtüleri. Mutfakta, raflara dizilmiş tabaklar, aluminyum lambalar, kafesli dolaplar...
     
      Beyaz, krem, kahverengimsi gri ve bisküvi rengi gölgeler ışığın ve atmosferin etkisini yansıtır. Vazolar içinde çiçekler dekorasyonu tamamlar. Ahşabın ve beyazın sadeliğini yastıklar renklendirmiş.
    
     Mutfakta doğal boyalı ahşaplar, çelik aksesuarlar, krem rengi pamuklu havlular, çelik askılıklarda mutfak gereçleriyle düzenli bir görünüm elde edilebilir.
    
     Modern country etkisi ferforje sandalye, yatak başı, raf, merdiven korkuluğu ile desteklenir. Yemek masasına serilen rengarenk bir örtü, mumlu bir aydınlatma, ahşap masa ve minimal sandalyeler... Mavi, country stilin vazgeçilmez rengidir. Okyanus mavisi ve beyaz ana renkler olarak kullanılmış.

uyku problemi için öneriler

Yatak odanızda uyuyun...
      Siz de salon koltuğunda televizyon karşısında uyuyanlardan mısınız? Yatak odasına sabaha karşı uyanarak giden ya da koltuk üzerinde gün ışıyana kadar yatanlar arasındaysanız, belki de yatak odanızda sihirli bir dokunuşa ihtiyaç vardır.
    
     Yatak odanızı, yaşama alanına çevirmek için gerekli olan sadece biraz dekorasyon taktiğidir. Kullanacağınız renkler, yatağınızın yerleşimi, doğru aksesuar seçimi ve yaşam tarzınıza uygun detaylarla, bunu başarmanız mümkün.
     
İşte önerilerGün ışığından yeterince yararlanın      Bolca ışık alan bir yatak odasında, yumuşak gölgeler yaratmak için, yeşil tonlarında tüller ve açık renk storlar kullanabilirsiniz. Eğer çok yakınınızda bir apartman ya da kötü bir manzaranız yoksa, tüllerinizi de storlar gibi kullanabilirsiniz. Böylece yatak odanız yeterince aydınlık alacaktır. Yatak başında kullanacağınız bir gece lambası ise uzun geceler için ideal olabilir.
     
Ferah ve aydınlık      Tuvalet masanızı duvar önü yerine, pencere önüne yerleştirirseniz; makyaj yaparken yüzünüze direkt ışık yansıması sağlarsınız. Yatağınızı pencere önüne koymak, genellikle hatalı bir davranıştır. Perdelerin dökümlü durmasını engeller ve camın tam açılmamasına sebep olduğundan, havalandırmayı zorlaştırır. Odaya koyacağınız boy aynası, dışarıdan gelen ışığı yansıtarak, ışıl ışıl bir görüntü almanızı sağlar.
     
Odanın odak noktası      Yatak başınızın geldiği duvarı açık renge boyayıp, tül veya perde kumaşını dekoratif olarak sarkıtırsanız, burayı odak noktası haline getirebilirsiniz. Ayrıca odanızın genel tonları ile uyumlu olarak seçeceğiniz nevresim takımları ve yatak örtüsüne kombin kumaşları kullanmak, odaklanma konusunda yardımcı olacaktır.
     
Size ait      Yatak odanızın duvarları mutlaka beyaz olmak zorunda değildir. Evinizin diğer odalarında sıcak tonları kullanmaktan hoşlanıyorsanız, bunu yatak odanızda da devam ettirebilirsiniz. Özellikle açık yeşil tonları, yatak odalarınızda tazelik hissi yaratacaktır. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etki istiyorsanız, bu tonları kullanabilirsiniz.
     
Aksesuarları atlamayın      Saklama kutularınız için daha dekoratif seçimler yapabilirsiniz. Bunları yatak altı yerine, ayakucunuza yerleştirerek, hem renk, hem doku çeşitliliği yaratabilirsiniz. Ayrıca günlük giysilerinizi, şık askılıklarla duvara asabilirsiniz. En önemli detay olarak, yatak başınızda bir buket çiçek bulundurmak, güne taze ve mutlu bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.
    
     Yatağın ayak kısmına yerleştirilecek bir sandık, hem bir çeşit koltuk görevi görür, hem mevsimlik eşya kaldırmada çok yardımcı olur. Üstüne çarpıcı renk bir örtü ve yastıklarla, keyifli bir yatak odası yaratabilirsiniz.

Yemek masanız çiçek açsın...

      Yemek sofralarında çiçekler masanın güzelliğini etkileyen unsurların başında geliyor. 444çiçek sofralarda doğru çiçek seçimine dikkat edilmesi gerektiğini işaret ediyor.
    
     Yemek sofralarında çiçekler, masanın güzelliğini etkileyen unsurların başında geliyor. Sofranız için seçeceğiniz çiçeklerin masa sofranızla uyum sağlayacak şekilde olması misafirlerinizin yemeklerinizden aldığı keyfi artırıyor.
    
     Masanızda yer alacak çiçeğin görünüm olarak sofranızın genel düzeni ile uyumlu olması kadar çiçeğinizin kokulu olmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Lilyum gibi yoğun kokulu çiçeklerin kokusu iştah kapama riski oluşturabiliyor.
     
      Yemek masanızda dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli konu ise çiçeğinizin sofranızda çok yer kaplamaması. Sofranızda yer alacak çiçeğin mezelere, tuzluğa, biberliğe ve soslara erişimi zorlaştırmamasında fayda var.
     
Yemek sofranız için çiçek seçerken dikkat etmeniz gerekenler;
  • Çiçeklerin taze olmasına önem gösterin.

  • Çiçekleri satın alırken çiçeklerin arasında böcek olmadığından emin olun.

  • Sofralarda kullanacağınız çiçeklerin kokusuz olmasına önem gösterin.

  • Çiçeğinizin sofranızda fazla yer kaplamayacak büyüklükte olmasına dikkat edin.

  • Sofranız ile çiçeklerinizin uyum halinde olmasına özen gösterin.

  • Hazır çiçek sepetleri sofranızın hijyenini olumsuz etkileyebilir. Çiçek sepetleri yerine, demet şeklinde alacağınız çiçekleri kendi vazonuzda sofranıza yerleştirin.



  • Kaynak: www.444cicek.com

    Evlerde japon stili...

          Hiçbir ülke ile kara sınırı olmayan Japonya, dünya tarihinin en eski hanedanlarına ve kültür tarihine sahip olan ülkelerinden biri. Bu güçlü geçmişiyle pek çok akıma da ilham vermiş.
        
         Kelime anlamı güneşin kaynağı olan Japonya, mimaride sakinliğe ve sadeliğe ilk sırada yer veriyor. XVI. yy. Japon evlerinde fiziksel rahatlık ikinci plana atılıyor. Çıplak ayakla gezilen mekánlar, minimum mobilya ile dekore ediliyor. Geleneksel Japon evlerinde mimariyi malzeme yaklaşımı belirliyor. İplerle bağlanan kiaki ağacının sazlarından yapılan çatılar ve tatami hasırından zeminler, kağıt kapılar evlerin ana malzemeleri arasında. Evlerin metrekareleri, her biri yaklaşık 180x90 cm. olan tatamilerin boyutlarıyla ölçülüyor. Örneğin bir kapı eşiği iki tatami yüksekliğinde ve bir tatami eninde olmalı.
         
         Modern Japon evlerinde ise durum biraz daha farklı. Paslanmaz çelik, brüt beton ve seramik kullanılarak inşa edilen evler, şiirsel bir görünüme sahip. Özellikle, çağdaş Japon mimarisinin ustası Tadao Ando’nun yapıları bu konu için iyi bir örnek. Görsel zenginlik ve renk açısından, geleneksel Japon tarzı daha çok dekoratif öğeler barındırıyor.
         
          Kağıt fenerler, Japon kuş desenleri, kiraz ağacı çiçekleri, kırmızının yoğun kullanımı, alçak sehpalar, ham ipek bölme paneller ve çay sanatının bir sonucu olarak tasarlanan seramik çaydanlıklar ve fincanlar bu dekoratif öğelerden en belirgin olanları. Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana’nın da iç mekán tasarımlarında önemi büyük. Çünkü Japon kültüründe doğaya olan saygı, günlük yaşamı yönlendiriyor.
         
    Japon stilinin ana detaylarıBasit ve minimalist Zen felsefesi
  • Hareketli paravanlar ve sürgülü panellerle yaratılan esnek sınırlar

  • Dış çevrenin içeriye sokulması

  • Yere yakın mobilyalar

  • Depolama üniteleri

  • Saz, bambu, kağıt ve ahşap gibi organik malzemeler

  • İndirekt aydınlatma

  • Yer yer kırmızı, siyah ve gold vurguların olduğu pastel renk skalaları



  • Geleneksel Japon misafir evi "Ryokan"      Geleneksel Japon misafir evi, Japon gelenekleri, sanatı ve tarihi, adeta kişisel bir deneyim şeklinde ve uyumlu bir birliktelik içinde karşımıza çıkıyor. Bir Ryokan’da konaklamak, sıradan bir Japon otelinde kalmaktan çok ötedir, aslında zaman içinde bir yolculuk yaparak Eski Japonya’ya misafir olmak anlamına gelmektedir.
         
         Ryokan ile son derece estetik ve eşsiz bir kültüre sahip Japonya’nın geleneksel yaşam tarzına tanık olursunuz. Ryokan modern zaman ile çok az benzerliğe sahip, uzun zaman önce kaybolduğunu düşündüğümüz bir dünyaya dair eşsiz bir deneyim sunar, bu sayede misafirler günlük yaşamlarının rutininden çıkma olanağı bulurlar.
         
         Maison Française dergisinin kasım sayısı, bak bak doyamayacağınız bir dekorasyon+stil kaynağı. Karma tarzlar, birbirine zıt giden mobilyalar, altın ile gümüş ve gelecek sezonun falı "Azaltıyor muyuz?", dergide dikkat çeken konulardan bazıları. Kumaş ve duvar kağıdı arayışındaysanız, 64 sayfalık özel 2007 kumaşları dergisi de çok işinize yarayacak.
         
    Yapmanız gerekenler...      Büyüklüğü ne kadar olursa olsun, dik açılardan ve düz çizgilerden oluşur. Japon tarzı bir alanı incelemek istediğinizde, yere oturarak etrafınıza bakarsanız, daha net bir şekilde görebilirsiniz. Oturduğunuz ve baktığınız noktadan, etrafa çok sayıda çizgi çıkıyormuş gibi hisseder ve odanın, en alt kısmında kalan tatami hasırlarını (yer döşemesinde kullanılan hasırlar) odanın en alt kısmında hissedersiniz. Tavan uygulamaları tahta, sürgülü kapı ve pencereler, ahşap kafes sistemleri en belirgin özelliklerdir.
         
         Alanın içindeki en ufak bir ayrıntı dahi, gözünüze takılır ve önemi ortaya çıkar. Tarz olarak, sadelik hakimdir. Alanın kısımlara ayrılması için paravan kullanılır. Dekorasyondaki ayrıntılar; mevsime, gelen konuklara ve yaşayanlara göre değişir. Örneğin; gelen şeref misafirinin resmi duvara asılabilir, günün amacına göre vazoya çiçek seçilir.
         
         Yerlerde döşeli olan tatamiler sebebi ile ayakkabı ile girilmez. Tatamilerin üzerinde yatılır, yemek yenir. İç alanlarda mutlaka tütsülükler yerleştirilmiştir.
         
         Geleneksel Japon minkası (evi) dendiğinde, akla bu tarz evler gelir. Günümüzde ise telli cam, oluklu demir levha gibi prefabrika evlerde yaşam sürülse dahi, iç alanlarda Japon minkasının çizgileri görülür. Eşyalar, sade ve yalındır. Abartısız, ihtiyaçlara cevap verecek kadar eşya vardır.
         
         Bu tarzdan hoşlanıyorsanız, bazı küçük objeler ile evinize veya odanıza yine de bu espriyi yansıtabilirsiniz.

    En iyi dekorasyon aynalar ile sağlanır

          İyi dekorasyon bir ayna en bunaltıcı ve karanlık bir odayı bile modern , ferah bir eve çevirebilirsiniz İster büyük bir ayna ile odak noktası yapmaya çalışın, ister bir grup küçüklü büyüklü ayna ile eve renklendirmeye gayret gösterin
         
    Tarzınızı oluşturun
  • Şöminenizin üstüne koyacağınız bir ayna ile odak noktası sağlayabilirsiniz.

  • Geometrik şekilli aynalarla mekanlara daha modern bir soluk getirebilirsiniz.

  • Aynalarla kaplı duvarlar mekana masalsı bir hava katar.

  • Evinizin karanlık bölümlerini, koyacağınız aynalarla daha aydınlık yapabilirsiniz.

  • Aynalarınızı karşılıklı yerleştirebilir, böylece inanılmaz güzellikte yansımalar elde edebilirsiniz.

  • Konveks aynalar: Dış bükey aynanın ilk örneğine Jan Van Eyck’in 1434 yılına ait

  • ”Arnolfini’nin Düğünü” adlı tablosunda rastlanıyor.

  • Çerçeveli Aynalar: Camdan bir çerçeve içine yerleştirilen büyükçe bir ayna ve onu çevreleyen aynalı desenler ya da daha küçük aynalar.

  • Trumeau Aynalar: Fransız usulü ile boyanıp tasarlanan aynalardır.

  • Aynalı mobilyalar ve aksesuarlar mekanlara sanatsal dokunuşlar katar. Muhteşem pırıltıları bu mobilyalarla elde edebilirsiniz.

  • Tavan ya da duvardan duvara aynalarla aydınlık mekanlar yaratabileceğiniz gibi odalarınızı olduğundan daha büyük gösterebilir ve şık bir atmosfer yaratabilirsiniz.

  • Yatak odanızı daha şık kılmanın anahtarlarından biri de aynalara bolca yer vermektir. Tuvalet

  • masası, konsol üzerine aynalar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca yatak başı, dolap kapakları hatta kapılarda cam yerine ayna kullanabilir, böylece ihtişamlı bir ev oluşturabilirsiniz.



  • Eviniz İçin Pozitif Enerji

          Yarı değerli taşları evinizin dekorasyonunda kullanarak, yuvanızdaki enerjiyi tazeleyebilir, yükseltebilirsiniz.
         Ametist: Ametist taşı mor ve lavanta renklerindedir. Evdeki negatif enerjiyi temizlediği düşünülen bu taş, evin enerjisini pozitife dönüştürmede, aile bireylerine yaşama sevinci katmada etkili olabiliyor. Canlandırıcı bir etkisi var. Stresten kaynaklanan zihinsel yorgunlukları gideriyor. Çok çalışmanın verdiği yorgunluk, huzursuzluk ve baş ağrısından şikayetçiyseniz, ametist taşını odanıza yerleştirebilirsiniz. Ametist taşını, evde televizyonun veya bilgisayarın yanına koyarak gözlerinizi koruyabilirsiniz. Yaydığı pozitif enerjiyle uyum ve dengeyi sağlıyor. Yatak odası, çalışma odası, mutfak ve salon olmak üzere her odada rahatlıkla kullanabilirsiniz. Karar vermeyi güçlendiren taş, yatıştırıcı etkiye de sahip.
        
         Mercan: Mercan taşı aşkın sembolüdür. Antidepresan özelliğe sahiptir. Evinize yerleştireceğiniz mercanla yaşamınıza coşku ve pozitif düşünce katabilirsiniz. Ayrıca nazara iyi geliyor ve konsantrasyonu güçlendiriyor. Çalışırken daha iyi bir konsantrasyon için çalışma masanızın üzerine koyabilirsiniz. Sedef hastalığı başta olmak üzere cilt hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor.
        
         Akik: Akik, evinizin enerjisini canlandırarak sizi olumsuz etkilerden arındırma özelliğine sahip bir taş. Başarıyı simgeliyor ve cesareti arttırıyor. Çalışma odanıza ya da iş yerinizdeki masanıza yerleştirebilirisiniz. Fiziksel canlılığı arttırarak tembelliği gideriyor. Çocukları olumsuz duygulardan koruyor. Bu özelliğinden faydalanmak için çocuk odalarında da kullanabilirsiniz. Güç, keyif ve iyimserlik hissi için akik taşını evinizde sergileyin.
        
         Kuvars: Kuvars ataşı, dumanlı ve pembe olmak üzere çeşitli renklerde bulunuyor. Pembe kuvars aşk, bağışlanma, barış, güzellik ve duygusal denge sağlıyor. Mavi, mor ve gri kuvars boğaz ağrıları ve kalbe iyi geliyor. Kuvars negatif enerjiyi temizliyor ve zihinsel konsantrasyonu sağlamaya yardımcı oluyor. Kuvarsı evinizin barış ve uyum dengesi için kullanabilirsiniz.
        
         Aquamarine: Şans ve cesaret taşıdır. İletişimi güçlendirme gücüne sahiptir. Bu özelliğinden faydalanmak için aquamarine'i evinizin salonunda ya da işyerinizdeki toplantı odalarında kullanabilirsiniz. Sinirleri yatıştırması ve yaratıcılığın ortaya çıkmasında büyük rol oynar. Aquamarine ile sakin ve huzurlu bir ortama sahip olup evinizdeki üretici gücü arttırmayı deneyin.
        
         Yeşim: Bereket ve uğur taşıdır. Aklı sembolize eder. Eski Çin'de cesaret, bilgelik ve adalet verdiğine inanılan yeşim taşını evinizde mantık ve dengeyi sağlamak için kullanabilirsiniz. Duygusal denge, aşk, sadakat, cesaret, barış ve uyumu güçlendirme özelliğine sahiptir. Sağlık arttırıcı etkisi vardır. Evinizde kullanarak sinir sistemini, kalp, böbrekler ve bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden yararlanabilirsiniz.
        
         Kehribar: Reçinenin taşlaşması sonucunda oluşan bir taştır. Çok yumuşak ve hafiftir. Isınınca manyetik ve elektriksel hale gelir. Soğuk algınlığı, boğaz, tiroid ve bademcik hastalıklarına iyi gelir. Soğuk kış günlerinde evde şifa niyetine rahatlıkla kullanabilirsiniz.
        
         Kalsedon: Bu taş kişinin özgüvenini arttırır. Duyarlı olmayı sağlayarak algıları güçlendirir. Çalışma odalarında veya işyerlerindeki toplantı odalarında kullanarak enerjiyi yükseltmeye ve kendini rahat ifade etmeye yardımcıdır.

    brezilya nakış teknigi ve modelleri


    [DK3880_small1.jpg]
    [BE%20circle.jpg]
      


    bogazlı şal modeli

    İKİ ŞİŞ İLE ÇORAP ÖRGÜSÜ

        Merhaba arkadaşlar çorap örmek zor bir iştir.Çoğunlukla 5 şiş ile örülür.Ama ben size çok kolay bir çorap örgüsü anlatmaya çalışacağım.Bu çorapları annem örüyor.Ben pek beceremiyorum.Annemin tarifine göre anlatmaya çalışacağım.Çorabın burnu ile başlanıyor.Parmakların ucu genişliği kadar sayı ile başlanır.Dikiş payıda hesaplanır.Çorabın yana gelen tarafından örgünün yüzünden dörder sayı artırılır.Ayak kısmının uzunluğu kadar örülür.
    Bir kenardan 13 sayı örüp tekrar örerek geri dönüyoruz.Diğer sayılara hiç dokunmuyoruz.5 sayı kalıncaya kadar gidip sonuna kadar geri dönüyoruz.Daha sonra kalan 5 sayıyı artırarak yine 13 sayıya geliyoruz.Aynı şeyi öbür kenarada yapıp tekrarlıyoruz.Böylece çorabın topuğunu yapmış olduk.

    Topuk yapıldıktan sonra sıra uzunluğuna geldi. Çorabımızın uzunluğunu istediğimiz kadar örüyoruz. Lastiğinide ördükten sonra yukarıdaki şekilde oluyor.Daha sonra iki kenarını birleştirerek dikiyoruz.



    Evet çorabımız artık giyilmeye hazır.Elimden geldiği kadar sizlere anlatmaya çalıştım.Fakat anlatması yapmasından zormuş.Bunuda annem söylüyor.Anlatması için annemi biraz bunalttım galiba.Umarım anlatabilmişimdir.
    kaynak http://mineninhobileri.blogcu.com/

    2011 Moda Trendleri Prada 2011 Koleksiyonu

    Prada 2011 kolejsiyonu , 2011 Moda trendleri dahilinde konuşabileceğimiz koleksiyonlarından bir tanesi. İtalyan giyim markası Prada , yarım asırdan fazla zamandır, moda dünyasının yapı taşlarından bir tanesi olmayı başarmıştır.
    Prada 2011 koleksiyonu bizler için bir çok yeni trend’in habercisi diyebiliriz ; 2011 Moda Trendleri Prada 2011 Koleksiyonu .




    BAMBİ 2010 2011 SONBAHAR KIŞ AYAKKABI MODELLERİ











    bambi bot ve ayakkabı modelleri çok çık tasarımlar kesin ilginizi çekecektir…
    Rönesans Botları, Diz Üstü Çizmeler, Seksi Platformlar
    Bambi Ayakkabı, dünyada öne çıkan trendleri taşıyan 2010 Sonbahar/Kış koleksiyonuyla sokaklarda şıklık rüzgarları estirmeye hazır.
    Ayakkabı ve çanta ihtiyaç değil tutkudur diyen Bambi’nin dünya modasını ve en son trendleri yansıtan yeni sezon koleksiyonu mağazalarda.

    Dikey Sistem Cihazı ne güzel yenilikler

     


    Dikey olarak evinizde kullandığınız sisteminizin zincirli makarasını çıkartıp, yerine autoper cihazını takınız.
    Perdeniz uzaktan kumandalı olsun.

    Cihaz 95 - 240 volt akım aralığında kullanılabilir.
    Cihazın kumanda pili olarak 2 adet CR 2016 kullanılmakta olup, ömrü yaklaşık 3 senedir.
    Sistem olarak sadece çalıştırıldığı sürece 500 mili amper enerji kullanır.
    Cihaz aşırı yüke ve ani zorla durdurulmalara karşı korumalıdır; etkilenmez.
    Enerji kesilip tekrar geldiğinde, 15 saniye süre ile tuşlara basılmaz ise sistem hafızasındaki son ayarladığınız programı unutmaz.
    Aynı odadaki dört farklı perde için, perdelerinizin ağırlığına bağlı olarak iki motora bir adaptör ve hepsine bir kumanda kullanabilirsiniz.
    Sistemin  programlanan ,perde çalışma aralıklarını değiştirmek için veya başka bir tuşa veya diğer bir kumanda değiştirmek için, motorun enerjisini kestikten sonra ilk kurulumdaki gibi kolaylıkla yeniden programlayabilirsiniz.
    Cihazın kaldırma kapasitesi  4,5  kg. dır.
    Cihazınızın uzaktan kumanda çekim mesafesi, bulunduğunuz yerdeki koşullara göre değişebilir. Uygun ve açık alanlarda bu mesafe 300 metre civarındadır.

    Elvin Tekstil'den nanoteknolojik perde

          Elvin Tekstil, 21. yüzyılın teknolojisi olarak kabul edilen nanoteknolojiyi dünyada ilk defa perdeye uygulayıp, kendi kendini temizleyen, mikrop barındırmayan, koku gideren perde üretti.
        
         Elvin Tekstil ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin 2 yıldır sürdürmekte olduğu çalışmaları sonuç verdi. Elvin Tekstil, bu ortak çalışma sonucunda dünyada ilk defa nanoteknolojiyi perdeye uygulayarak, üzerindeki çay, yağ, şarap gibi organik lekeleri zaman içinde yok eden perdeyi, Green Guard’ı üretmeye başladı.
        
         Nanoteknoloji kullanılarak üretilen Green Guard, normal teknoloji ile üretilen perdelerden farklı olarak, üretimi sonucunda atığı olmadığı, su ve enerji tasarrufuna destek verdiği için çevre dostu.
        
         Elvin Tekstil tarafından nanoteknoloji kullanılarak üretilen perdeler, UV ışınlarını engelleme, mikrop barındırmama, kendi kendini temizleme, asılı olduğu mekânı kötü kokulardan arındırma gibi birçok avantajı tüketiciye bir arada sunuyor.
        
         Gren Guard’ın üretiminde kullanılan temel hammaddelerin tamamı Türkiye’den sağlandığı için, Türkiye’nin kendi kendini temizleyen ilk perdesi Green Guard’ın fiyatı diğer Elvin perdelerine yakın olacak.
        
         Tekstil sektöründe, nanoteknoloji kullanımında öncü olan ve bu teknoloji ile üretilen perdeyi ilk kez Türk ve dünya tüketicisiyle buluşturmanın heyecanını yaşayan Elvin Tekstil, gelecekte de en yüksek kalitede üreteceği ürünleriyle pazarda lider olmayı hedefliyor.
         

    Epengle'den modern tasarımlar

          Epengle, günümüz perde trendlerini zengin çeşitleri ile pencerelere taşıyor. Epengle yenilikçi bir anlayışla Türkiye bir ilki gerçekleştirerek kadife üzerinde "GLANZE" zeminli kadife üretimine başladı.
        
         1961 yılından beri Türkiye’de kumaş ve perde modasına damgasını vuran Epengle, günümüz tüketicisinin farklı zevk ve beklentilerine yanıt veren 3.500’e yakın çeşitli desenlerdeki perdeleri tüketicilerinin beğenisine sunuyor.
        
         Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek glanze zeminli perde üretmeye başlayan Epengle, başta Fendi, Joop, C.Fischbacher ve Eijfinger olmak üzere dünyaca ünlü markalara da kumaş ihraç ediyor.
        
         Sıra dışı modelleri ve modern tasarımcıların ürettiği perdeler yurtdışından sonrada Epengle’nin mağazalarında da satışa sunuluyor. Epengle perde koleksiyonunda, düz ve jakarlı olmak üzere sarı bej, şeker, beyaz, bordo, mor ve bej renklerdeki perde çeşitlerini kullanıcıya sunuyor.
         
    Web: www.epengle.com.tr

    Yazlık evlerde bambaşka bir hava

          Broderi Narin “Summertime” Koleksiyonu ile yaz aylarının coşkusunu evlere taşıyor. Özel dokusu ve yaz renklerini tüm canlılığıyla yansıtan perdelik kumaşlarıyla Broderi Narin, yazlık evlerde de bambaşka bir hava yaratıyor.
        
         Broderi Narin’in yaz koleksiyonu “Summertime”ın ilk göze çarpan özelliği kumaş dokusu. “Summertime” koleksiyonu, pamuklu kumaş görünümü ve dokusuna sahip olmasına rağmen yüzde yüz polyester olarak üretilmiş olduğu için eşsiz bir kullanım kolaylığı sağlıyor.
        
         Doku yumuşaklığıyla, çizgili ve kareli desen alternatifleriyle, hayata renk katan “Summertime” koleksiyonu, hem cesur hem de pastel ve ağırbaşlı renkleriyle herkese hitap ediyor.
         
          Koleksiyon, yeşil kırmızı, mavi gibi canlı yaz renklerinin yanı sıra, beyazın kırmızı ve kahve tonlarıyla mükemmel uyumunu da gözler önüne seriyor.
        
         3 metre eninde üretilen perdelik kumaşlar, çok yönlü olarak da kullanılabiliyor. Koleksiyonda yer alan ürünler, masa örtüsü, yatak örtüsü, yastık kılıfı, kısaca tüm ev tekstili ürünlerine kolayca uygulanabiliyor.
        
         Broderi Narin tüm satış noktalarında ve binlerce ürün çeşidinin mevcut olduğu İstanbul Mahmutbey’deki fabrika satış mağazasında, 80 yılı aşan birikimiyle müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayış içerisinde hizmet veriyor.

    Elvin Kids'ten masal gibi perdeler

          Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde develer tellâl iken pireler berber iken. Masalımız böyle başlıyor ve perde canavarına karşı savaşan kahramanlarımızla devam ediyor. Elvin Tekstil’in çocuklara özel hazırladığı Elvin Kids koleksiyonu, masallar kadar eğlenceli ve büyüleyici tasarımlardan oluşuyor.
        
         Arabalı, bez bebekli, balonlu, oyuncak ayılı ve sevimli kurbağalı, gece ışık saçan fosforlu ay yıldızlı farklı renk ve desenlerde hazırlanan koleksiyon, çocuk odalarına farklı bir soluk getirecek. Minikler Elvin Kids’le hem eğlenecek hem de odalarını istedikleri gibi döşemenin mutluluğunu yaşayacaklar.
         
    Anti-bakteriyal perdeler      Elvin Kids’in anti-bakteriyal özelliği sayesinde ebeveynler de artık rahat nefes alacak. Çocuklar istedikleri gibi masal kahramanlarına dokunabilecek hatta perdenin arkasında saklanabilecekler.
        
         Miniklerin dünyasına yansıtan Elvin Kids, Elvin satış noktalarında masal kitabıyla birlikte satışa sunuluyor.

    Elvin'den yeni perdeler

    Elvin'den yeni yıla yeni perdeler
          Desen ve tasarımlarıyla, perdede dünya modasına yön veren Elvin Tekstil, yılbaşı için hazırladığı koleksiyonuyla evlerinize yeni yıl esintisi getirecek.
        
         Elvin Tekstil'in Yeni Yıl Koleksiyonunda, modern ve minimal mekânlar için modern desenli taftaların yanı sıra metal renginde fonluklar ve yumuşak dökümlü metalik tüller yer alıyor. Zengin ürün yelpazesiyle yeni yıl koleksiyonu, metalik renkte, ıslak görünümlü perdeler, ketenli ve pamuklu ürünlerden oluşuyor.
        
         Klasik mekânlarda, fonluk perdeler klasik çizgileri ile birlikte, bronz, gold ve gümüş ışıltılar taşıyor. Yeni yıl koleksiyonundaki fonluk perdeler, birbiriyle uyum sağlayacak ışıltılı hafif tüller ile mekânlarda şıklığını ve ağırlığını hissettirecek.
        
         Elvin Tekstil'in yeni yıl koleksiyonundaki perdeler, aynı renk ve desenlerdeki yatak örtüsü ve yastıklık kumaşlarla kombinlenebiliyor. Aynı zamanda, konut sektöründe kalite, güven ve estetiğin simgesi olarak gösterilen Koray İnşaat'ın gerçekleştirdiği "Bursa güzel bir yer" projesinde, Elvin Tekstil örnek bir dairenin tüm pencerelerini yeni yıl koleksiyonundan tül ve perdeler ile donattı.
        
         Bu proje, daire ile uyumlu pencere dekorasyonu ve mobilyalarla bütünleştiğinde yapının daha da güzelleştiğine bir örnek teşkil ediyor. Sadeliği ve şıklığıyla dikkat çeken Elvin Tekstil'in, Yeni Yıl Koleksiyonu ile yaşam alanlarınızı farklılaştırabilirsiniz.

    sıradışı perdeler,çılgın ve güzeller

    Modern Perde denince...
    Mutluluğumun sebebini biraz sonra açıklayacağım. Yazıma böyle başlamak istedim. Çünkü son derece keyifliyim. Benim 4–5 sene önce bir tezim vardı. İnsanlar gelecek zamanlarda mobilyalarının renklerini beyaz-krem ve tonlarında seçip perdelerini renklendirecekler diye...
          Bundan on sene geriye gidelim. Bembeyaz perdeler o güzelim evlerde ne kadar da çiğ duruyordu değil mi? Gayet şık olarak seçilmiş mobilyalar, halılar ve aksesuarlar; ama perdeler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O güzelim evlerin tek göze batan kısmı bembeyaz tülleri. Ev sahipleri bile evlerine yakıştıramıyordu ama yapacakları pek bir şey yoktu. Hatta çok iyi hatırlarım boş kalan duvarlara gayet şık olarak yapıştırılan manzara ve şelale resimleri bile evleri renklendirmeye yetmiyordu. Aslında bizim insanımızın ruhunda var güzel ve renkli evlerde oturmak ama o zamanın imkanları işte. Ben çok iyi hatırlıyorum o zamanlar kırmızı fon perdenin yanına gri bir tül yaptığımı. Beyaz ve kremi kötülemiyorum. Evler çok ağır ve hareketli olduğu için beyazı oraya yakıştıramıyorum.

    Bana gelen insanların ve çevremdeki kişilerin büyük bir çoğunluğunun son zamanlardaki tercihleri mobilya, duvar rengi ve zeminde beyaz-krem ya da tonları oluyor. Kişiler ile konuştuğumuzda ise bu mekana hareketli bir sadelik katacak renkler seçiyorlar. Yani modeller gayet sade; ama perde renklerinin çok kışkırtıcı olmasını istiyorlar veya ben öyle sunuyorum. Tabi ki burada daha önceden mevcut mobilyaları olan ve evinin tarzını belirlemiş arkadaşlarımıza bir şey söylemiyorum. Onlar da perde yaptırırken mümkün olduğu kadar, yaptırdığı perdenin mekanı taşımasına özen göstersinler.

    Beyazın ve kremin güzelliğini yansıtan o güzelim deri ve kumaş kaplı koltukların evlerde bize ilham verdiğini, yine son zamanlarda halılarda da muhteşem yakışan zebra desenli ve dana desenli deri halıların da evlerimize kattığı şık görüntüyü de unutmamak lazım. İş böyle olunca insanların tercihleri modern iç mekanlarda beyaz olarak önem kazanıyor.
    Bu tarz modern iç mekanların vazgeçilmezi ise çelik gergi sistemiyle yapılan perde modelleridir. Benim bu modellere ve bu tarz döşenmiş evlere olan önerilerimi ise birkaç küçük madde altında toplayabiliriz. İç tülü olarak beyaz yada açık tonlarda kullanılması, dış hareket perdesini ise ne renk istenirse o renk kullanılmasını (özellikle mor, lila, kırmızı, fuhşa ve çok ekoseli karışık renkler) öneririm. İkinci farklı bir yaklaşımda şu şekilde olabilir. İç renk tülünün olabildiğince hareketli, renkli ve kışkırtıcı olması gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus daha var. İç perdelerini mümkün olduğu kadar ekoseli ürünlerden yana kullanmayın. Çünkü iç perdesi olarak kullanılan ekoseli karışık renkler mekanın sade ve kışkırtıcı güzelliğini bir anda yutup ortaya tahmin bile edemeyeceğiniz karışık bir görüntü çıkartabilir.
    Tabi burada aklınıza gelen bir soruyu da yanıtlamak istiyorum. Pencerelerin mimari ölçü ve şekilleri ne olursa olsun çelik gergi sistemiyle yapılan perdelerin uyumsuzluğu gibi bir şey söz konusu bile değildir. Kartonpiyerin olması veya olmaması hiçbir şekilde problem yaratmayacağı gibi, aksine kartonpiyerin içinden aşağı doğru inen ayaklar arkasındaki storun saklanmasında da büyük bir rol oynayacaktır.
    Evinizin iç tasarımını bitirdikten sonra aksesuar konusunda çok fazla sıkıntıya girmeyin. Sonbaharda yaprakların oluşturduğu o muhteşem örtünün güzelliğini görmek ne kadar güzelse, tüllerin yerlere kadar olup zemini süpürmesi de insana bir o kadar keyif verir.
    netten alındır

    perdeleri ütülemeden nasıl kullanırız

    Brillant'tan "ütü sevmez" perde
          Perde üretim devi Baydemirler Grubu'nun markası Brillant "ütü istemez" perde ile ütüleme devrine son veriyor. Verilen bilgiye göre, Brillant'ın yeni markası Brillife'ın koleksiyonunda da yer alan, uzun süren çalışmaların sonunda üretilen "ütü sevmez perde" Türkiye'nin non-iron özellikli ilk ve tek perdesi olma özelliğini taşıyor.
        
         Brillant teknoloji serisinin ilk ürünü olan ütü sevmez perde, yıkama sonrası ütü derdinden kurtarıyor. Non-İron perdeler alışılmışın aksine yıkandıktan sonra ütü istemediğinden kırışmadan kullanılıyor.
        
         Hassas yıkama gerektiren kumaşlarda olduğu gibi non-iron perdenin yıkanmasında bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Buna göre, çamaşır makine kazan hacmine bağlı olarak perdeler konulmalı; 30 derecelik hassas yıkama programının ardından, sıkma olarak da en düşük devir ayarı seçilmeli. Ardından non-iron özelliğinin sürekliliği açısından perde yıkandıktan sonra bekletilmeden asılmalı.

    Plise ve düet perdeler

          Pilise ve düet perdeler sorun olan her türlü pencerede tam çözüm sunar. Düet perde, plise perdeye göre daha örtücüdür. Bunun nedeni, perdeyi taşıyan ip deliklerinin iki kat olan perde kumaşı arasından geçmesidir. Plise perde tek kattan oluştuğu için, üzerinde yer alan taşıyıcı iplere ait delikler bir miktar ışığı geçirir.
        
         Düet perde, kesitinden bakıldığında bal peteği, plise ise zigzag şeklindedir. Plise perde, düet perdeye göre ekonomiktir. Duet perde, çift kattan oluştuğu için fiyatı plise perdeye göre iki kat yüksektir. Pilise ve düet perdelerin özellikle yoğun olarak kullanıldığı alanlar; yat ve gemi pencereleri, kış bahçesi, trapez pencereler, özel pencere uygulamaları, şehirlerarası yolcu otobüsleri, hızlı tren vb özel uygulamalar.
         
    Standart eğimli ve hareketli pencereler      Pilise ve düet perdelerin üst mekanizma ve etek bitiminde 20 mm genişliğinde profiller kullanıldığından, plise (pilise) veya düet (duette) perdeler hemen hemen her pencereye monte edilebilir. Alt ray serbest bırakılabilir, yada tercihe göre gerici sistem ile sabitlenebilir.
        
         Dört değişik kontrol seçeneği arasında seçim yapılabileceği gibi, kumanda yönü içinde sağ veya sol olarak tercihte bulunabilirsiniz. Standart şekilli olmayan (üçgen, yamuk, yarım daire gibi) pencereler için mükemmel bir çözümdür. Standart modellerin yanı sıra plise ve düet perde neredeyse mevcut olan bütün şekillerde uygulanabilir ve uygulama yapılması en zor pencereler için de çözümler sağlar.
         
    Çatı pencereleri      Konu çatı pencereleri olduğunda genellikle eksenel yada açılı pencere doğramalarına uygulanabilecek perdeler talep edilir. Bunun çözümü ise plise veya düet perdedir. Gerici sistem sayesinde perdelerin kullanımı çok kolaydır ve istenilen her pozisyonda durabilir.
        
         Birçok seçenekten birini seçebilirsiniz. Özellikle çatı pencerelerinde ışığı yumuşatmak bir ihtiyaçtır. Geniş ve ihtiyaca yönelik kumaş koleksiyonu sayesinde, plise ve düet (duette) perdeler istenilen loşluk veya karartmaya yardımcı olur.
         
    Tavan pencereleri ve kış bahçeleri      Yatay ve açılı pencere kullanımı her geçen gün daha da artmaktadır. Dikdörtgen pencereler yada üçgen, beşgen, trapez gibi özel pencerelerde ışık kontrolünü sağlayabilecek birçok seçenek mevcuttur.
        
         Geniş kumaş yelpazesine sahip olan plise ve düet perde koleksiyonu, içeri giren ışığı filtre ederken ısıyı da dışarı yansıtır. Pilise ve düet perdelere özgü olan hızlı germe seti, perdenin takılıp çıkarılmasında büyük bir kolaylık sağlar. Bu sayede kumaşın yıkanması yada pencerenin silinmesi sorun olmaktan çıkar.

    Perde seçiminin püf noktaları...

          'Perde ve güneşlikleri birlikte kullanmanın en akıllıca yolu nedir' sorusuna cevabınız ne olurdu? Perde ve güneşlik kombinasyonları ile mükemmel pencere çözümlerine ulaşmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
        
         Pencere çözümlerinde önemli olan pencereyi başrole çıkarmak. Bundaki amaç, evin yaş ve stilinin, pencere ebatı ve odaya göre oranının önemli oluşudur.
        
         Hesaba katılması gereken kriterlerden biri de, pencere önündeki radyatörler. Cama ne kadar dikkatli bakarsanız, perde veya ikisini birlikte nasıl kullanabileceğinize daha kolay karar verebilirsiniz.
        
         Perde ve güneşliklerin birlikte kullanarak mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz. Fakat bazen yanlış seçimler de yapılabiliyor. Geleneksel country evlerde panel duvarlar, antika mobilyalar ve yüksek pencerelerde uygulanan çözümlerle mükemmele ulaşılabilinir.
        
         Avusturya tarzı güneşlikler son yıllarda demode, fakat bazı özel durumlarda uygun çözüm olabiliyor. Bu güneşlikleri yere kadar uzanan, arkadan bağlamalı, kuyruklu dekor perdelerle kombin etmektense, odanın bütününü öne çıkarmalısınız.
         
    Başlamadan önce      Kararınızı vermeden önce perdelerinizin fonksiyonunu belirlemelisiniz. Çok ağır perdeler istemiyorsanız ince bir güneşlikle yetinebilirsiniz. Yatak odanızda isterseniz daha koyu ya da kalın bir güneşlik seçebilirsiniz.
        
         Dilerseniz, anneannelerimizin Amerikan bezinden güneşliklerini kullanabilirsiniz. Eski moda olabilir ama işinizi fazlasıyla görecek, güneş ışınlarından odanızı koruyacaktır.
        
         Perdelerinizde pahalı bir kumaş seçerseniz onu gün ışığından korumak için stor gölgelik kullanmanız gerekebilir. Böylece kumaşın güneşten solmasını önlersiniz. Pencere çözümleri, pencerelerin oranlarını en iyi şekilde öne çıkarırlar.
        
         Örneğin, pervazın tepesiyle korniş arasındaki duvar alanı azsa, araya güneşlik kullanmalısınız; daha iyi bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bu sadece pencerenizin uzun gözükmesini sağlamaz aynı zamanda gün ışığından da maksimum oranda yararlanmanıza yarar.
        
         Dar pencereleri daha geniş göstermek istiyorsanız, pervazın dış tarafına hem perde hem güneşlik asabilirsiniz. Dik duvarlara çok yakın olan pencereleri de daha iyi dengelemek için perde kullanabilirsiniz.
        
         Güneşlikler, kötü manzaraları kapatmak için de mükemmel bir çözümdürler. Tuğla bir duvara bakan pencereniz varsa, bu durumda yapmanız gereken, pencere camınızı buzlu cama çevirmek olmalıdır.
        
         Böylece gün ışığından daha fazla faydalanırsınız ama kötü görüntüden de kurtulmuş olursunuz. Desenli bir perde kullanırsanız, bu mükemmel bir sonuç verir.
         
    Güneşliğinizi seçerken...      Storlar, pervaz ile duvar arasında çok az mesafesi olan pencereler için en uygun çözümdür. Bazı kumaşlar, stor güneşlik üzerinde daha güzel gözükür.
        
         Çünkü desen, katlarla bölünmez. Roma tarzı güneşliklerin alternatifi çok olduğundan iyi bir seçim olabilir. Fakat içindeki motiflerin katlama sırasında bölünmemesi için mükemmel dikilmelidir.
        
         Özellikle koyu tonlarda bir desen seçtiyseniz dikime daha da dikkat etmeniz gerekir. Çünkü motifler, perde açılıp kapandığında net olarak görünmelidir. Avusturya tarzı güneşlikler, büyük parçalar oldukları için çok fazla dekoratif değildir.
        
         Fakat daha dekoratif bir şey isterseniz, İngiliz tarzı güneşlikleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz güneşlikler güçlü bir etkiye sahiptir. Geleneksel ya da çağdaş bir görünüm yaratmanın yolu perdeyi süslemekten geçer.
        
         Örneğin, country tarzı bir ev görünümü elde etmek istiyorsanız perdenizi boncuklarla süsleyebilirsiniz. Ayrıca bu perdeleri, şık püsküllerle arkasından bağlayabilirsiniz. Daha sade bir görünüm içinse güneşliği öne çıkarın ve perdeyi serbest bırakın.
        
         Perde ve güneşliklerin nasıl asılması gerektiği de önemlidir. Pervazdaki derinlik yeterliyse, güneşlik ve perdeleri rustik üzerine asabilirsiniz.
        
         Radyatör varsa ya da pencere pervazı genişse, duvardan uzak olan rustiği tutması için ahşap bloklar kullanabilirsiniz. Giydirme perdeler pahalı kumaşlar için idealdir, çünkü az kullanıldıklarından daha uzun ömürlü olurlar.
        
         Yere kadar uzun olmaları önemlidir fakat pencereniz küçükse onları arkadan bağlamalısınız. Ayrıca ölçü alırken kumaşların çekme payını da göz önünde bulundurun ki yıkadığınızda üzücü sonuçlarla karşılaşmayın.
        
         Bütçenizi aşan bir perdelik kumaş beğendiyseniz, perde yerine bu kumaştan güneşlik yaptırın ve daha ucuz bir kumaşı perde için kullanın. Küçük bir bütçeyle yarattığınız bu etki sizin de hoşunuza gidebilir.
         
    Güneşlik ve perdeleri bir arada kullanma tüyoları
  • Bırakın pencereleriniz size öncülük etsin. Hangi güneşliği kullanacağınızı onlar size söyleyeceklerdir; perde mi yoksa perde ve güneşlik birlikte mi?

  • Güneşlikler hem pratik kullanım hem de dekoratif etki açısından iyidir. Serin tutar ve günışışından yararlanmanıza olanak tanır.

  • Perde ve güneşlikler, bir odanın orantısını düzeltebilir. Örneğin pencereleri daha uzun ya da daha geniş gösterebilir.

  • Çirkin manzaraları, buzlu cam kullanarak engelleyebilirsiniz ve stor güneşlikleri pencerenin yarısına kadar indirebilirsiniz.

  • Stor güneşlikler, desenli kumaşları kullanmanıza olanak tanırlar. Modern uygulamalar için de son derece idealdirler.

  • Güneşlik ve perde kombiniyle modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

  • Perde ve güneşlik kombinasyonunun nasıl asılmış olduğuna dikkat etmelisiniz. Perdelerin, radyatör ya da pencere pervazından uzakta bulunmasına özen gösterin.

  • Eğer bütçenizi çok zorlayan bir perdelik kumaş beğenirseniz, bunu güneşlik olarak değerlendirmeyi deneyin. Daha uygun bir kumaşı perdelik olarak kullanın.

  • Nees'ten akıllı perdeler...

          Centronic Akıllı Motorlar ailesinin, kullanıcılarına sunduğu avantajlar şimdi de Tente ve Perde Motorlarında da sunuluyor. Değişen kullanıcı talepleri doğrultusunda geliştirilen bu özel motorlar, perde ve tentelerin kullanımını daha kolay ve konforlu bir hale getirdi.
        
         Akıllı motorlar olarak lanse edilen bu ürün yelpazesi, kullanıcının, tüm isteklerine cevap verebilmesi için özel olarak tasarlandı. Kullanım sırasında kolaylık ve güvenlik sağlayıcı bir çok özellikle donatılan perde ve tente sistemleri, sıkışmaları önleyici özel bir sensör ile herhangi bir sıkışmayı anında algılayıp motorları durdurabiliyor.
        
         Bu sensör, beklenmeyen durumlarda yaralanma riskini ortadan kaldırıyor. Başlama ve bitiş noktaları ayarlanabilen perde ve tenteler, gün içinde belirlenen konumlara manuel ya da otomatik olarak getirilebiliyor. Sisteme entegre edilebilen bir çok modül ile konfor ve güvenlik de artırılabiliyor. Bunlardan en önemlileri güneş ve rüzgar sensörü.
         
          Güneş ışınlarının rahatsız etmeye başladığı zamanlarda veya rüzgarlı hava koşullarında, otomatik olarak perde ve tentelerin kapanmasını veya açılmasını sağlayarak konforunuzu artırıyor. Kullanıcının evde bulunmadığı durumlarda da perde motorlarının programlanarak belli zamanlarda açılıp kapanmaları sağlanabiliyor. Bu sayede ekstra güvenlik de sağlanabiliyor.
        
         Birden fazla perde ve tente veya panjur ünitesinin, tek bir komutla açılıp kapanması için kablolu ya da kablosuz olarak entegre edilebilen motorlar, bu yönüyle de ayrı bir kolaylık ve konfor sunuyor.
        
         Bu entegrasyonu sağlarken kullanılabilecek kablosuz modüller ile gereksiz kablo yoğunluğu ve montaj problemleri minimuma indirilebiliyor.

    İzleyiciler